zondag 3 mei 2009

sc Heerenveen - ADO Den Haag


Gratis kaartjes van verzekeringsmaatschappij Univé wegens het oversluiten van een verzekering. Vanaf ons huis is het ongeveer twintig minuten lopen. Een enorme mensenstroom trekt richting het Abe Lenstra stadion. Als mijn vriendin en ik bij ingang G het stadion in gaan moeten we op zoek naar vak 418 rij 21 en stoeltje 5 en 6. Uiteindelijk blijken we in de nok van het stadion terecht te komen. Vanaf deze positie kun je de rugnummers nauwelijks lezen.
Voordat er één bal getrapt is moeten we al drie keer opstaan. Alleereerst wanneer de spelers via de tunnel het veld opkomen, daarna voor het Friese volkslied en vervolgens -volkomen terecht- om een minuut stilte in acht te nemen voor de slachtoffers van het drama in Apeldoorn op koninginnedag. Tijdens deze 'zeer lange' minuut staat iedereen roerloos aan de grond genageld, alleen de vier cornervlaggen wapperen in de wind..
Wie denkt dat Heerenveen degradatiekandiaat Den Haag wel even geduchtig aan de tand zal voelen komt bedrogen uit. De tanden van de Heerenveen spelers zitten aanmerkelijk losser en binnen de kortste keren staat het 0-2. Halverwege de eerste helft vliegt er vanaf de hoofdtribune een paraplu het veld op. Het spel wordt onmiddellijk stil gelegd. Even later schiet een Hagenees de scheidsrechter een gele kaart uit handen. Dit wekt de nodige hilariteit. De randverschijnselen maken meer indruk dan het vertoonde spel, dat uiteindelijk in 2-2 eindigt. Hier kan ik wel weer een jaartje op teren.

2 opmerkingen:

  1. Rein,
    je moet sportverslaggever worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het met Simone eens, wat een leuk stuk Rein. Je moet vaker naar het voetbal en dan verslag doen op je blog, en dan vooral van de randverschijnselen!

    BeantwoordenVerwijderen